Dekoratif Kutu Nasıl Yapılır? Günlük hayatta düzen kişiler için vazgeçilmezdir. Özellikle eşyaların kolay bulunabilmesi için düzenleme şarttır. Bu düzenlemeyi sağlayan objeler ise irili ufaklı kutulardır.
Kutuların Günlük Kullanım Alanları ve İşlevleri Nelerdir?
Kutular, eşyaların düzenli bir şekilde yerleştirilmesine olanak sağlarlar. Oyuncaklar, giysiler, kitaplar vb. çoğu şey kutuların içinde saklanabilir. Ayrıca kutular, içerisine hediyeler konularak süslenip de verilebilir.
Dekorasyona ve görselliğe önem verenler kullandıkları kutuların da dekoratif olmasını isteyebilirler. Böylece hem düzenli hem de şık bir görünüm elde ederler.
Kartondan Dekoratif Kutu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Çoğu yerde bulunan ve kullanılmayan kartonlardan, dekoratif kutular yapılabilir. Gerekli malzemeler şunlardır;
-5 adet 10 santimetre uzunluğunda kare karton
-Doğal yapıştırıcı
-5 adet kâğıt
-Hasır ip
Kartondan Dekoratif Kutu Nasıl Yapılır?
Kare olarak kesilen 10’ar santimetrelik kartonlar küp olacak şekilde birleştirilir. Birleşme işlemi uçlarına doğal yapıştırıcı sürülerek yapılır. Yapıştırma işlemi kademeli olarak yapılır. Mümkünse bir kişiden yardım alınmalıdır. Yapıştırıcının kuruması beklenir. Sonra yüzey alanlarını kaplamak için kâğıt kullanılır. İsteğe bağlı bu kâğıt desenlide olabilir. Yüzeye yapıştırıcı sürülür ve kağıtlarla yüzey alanı kaplayacak şekilde kaplanır.
Dekorasyon açısından zengin olması için hasır ip kullanılır. Alttan dört santimetre ve üstten dört santimetre kutu etrafınca hasır ipin yerleştirileceği alan çizilir. Bu alana yapıştırıcı sürülür ve hasır ip bu alana etraflıca sarılır. Dekoratif kutu her alanda kullanıma hazırdır.
Yüzük Kutusu Ne İşe Yarar?
Yüzükler küçük olmaları sebebiyle kolay kaybolabilen objelerdir. Ayrıca, genel olarak değerli olmaları açısından korunmalıdırlar. Bu nedenle saklanmaları için kutular içerisinde muhafaza edilirler.
Ahşaptan Dekoratif Yüzük Kutusu Nasıl Yapılır?
Ahşaptan yüzük kutusu yapmak için odun, testere ile küp şeklinde kesilir. Bunu yaparken güvenlik önlemleri alınmalıdır. Küp şeklinde beş santimetre kenar uzunluklu ahşap obje üstten bir santimetre olacak şekilde kutu kapağı yapımı için düz bir şekilde enine kesilir.
Geriye kalan büyük parçanın içi matkap ile oyulur ve zımpara yapılır. Zımpara işlemi küçükten büyük numaraya doğru olmalıdır. Sonra dışı zımparalanır. Doğal hazırlanan gomalak cilası ile her yerine dağıtılarak sürülür kurumaya bırakılır. Bu cila işlemi kurudukça üç kez tekrarlanır. Küçük menteşeler kapağa ve kutuya monte edilir. Kutunun içerisine varsa deri kumaş konulur. Kullanıma hazırdır.
Bir önceki yazımız olan Dekoratif Çiçek Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde Dekoratif Çiçek Nasıl Yapılır? hakkında bilgiler verilmektedir.
Yoruma Kapalı